donderdag 21 juli 2016

Welkom! Ofzo

Waarom in vredesnaam een blog? Dat was toch wel de eerste vraag die ik mezelf stelde toen ik een website aanmaakte. Eigenlijk om heel veel redenen, maar vooral omdat ik hier kwijt kan wat ik tegenkom. Allerlei ervaringen, verhalen, tips, wat je maar wilt. En heb je geen behoefte aan mijn gebabbel? Dan een tip die je leven aanzienlijk zal verbeteren: rechts bovenin vind je een kruisje, klik daarop en weg is mijn blog!


Wat mij voornamelijk bezighoudt zijn een aantal onderwerpen: dieren, rechten, studie en sport. Daarnaast zijn er nog wat kleinere dingetjes die samen een categorie overig kunnen vormen. Dit is dus ook wat je op mijn blog terug zult vinden.


Waarom dieren?
Ik ben een groot dierenvriend, al zeg ik het zelf. In ieder geval is mijn voorliefde voor deze wezentjes groot genoeg om er een hele HBO-studie aan te wijden en te pogen om werk te vinden in de dierenwereld. Ik zeg wel heel eerlijk, toen ik aan deze opleiding begon wist ik niet dat ik zou eindigen waar ik nu ben!
Heb ik zelf dan ook dieren? Ja! Hoewel ze niet helemaal 'van mij' zijn... Ik woon bij mijn ouders thuis waar ook 7 vogels hun lief en leed delen; 4 grasparkieten, 2 agapornissen en 1 zebravink om precies te zijn (dierenliefhebbers, ik weet dat 1 zebravink sneu is, maar ik heb tot nu toe nog geen geschikt mannetje kunnen vinden voor deze (hoog)bejaarde dame). In mijn eigen stekkie hoop ik later een thuis te kunnen bieden voor de wat meer 'kansarme' dieren in Nederland. Dat wordt uitsluitend adoptie dus!


Waarom rechten?
Dit was een hele interessante ontwikkeling voor mij. Tijdens mijn HBO-studie ben ik met rechten in aanraking gekomen en ik heb daar door de jaren heen toch een behoorlijke interesse in gekregen. Jup, die droge, onbegrijpelijke artikeltjes en het gezeul met wetboeken spreken mij aan! En nee, die wetboeken hoef ik echt niet uit m'n hoofd te leren, gelukkig niet! Binnen de rechtenwereld spreekt mij vooral strafrecht (ook criminologie) en bestuursrecht aan. Heel specifiek wil ik van het dierenrecht mijn terrein maken (ondertussen vrij logisch toch?).
Om mijn interesse om te zetten in hopelijk een met mijn HBO-studie gecombineerd beroep, doe ik nóg een opleiding. Die is op WO-niveau en deeltijd, want een dag heeft helaas geen 48 uur. Een opleiding of specialisatie richting dierenrecht bestaat niet, dus dat moet ik zelf zien te creëren door veel te zoeken en te lezen.




Waarom studie?
Heel simpel; ik ben fulltime + parttime student. Daar hoeft geen rekensommetje aan te pas te komen om door te hebben dat mijn leven grotendeels bestaat uit 'schoolwerk'. Eén studie is al een hele uitdaging, twee is haast gekkenwerk. Maar toch is het heel goed te doen, de combinatie die ik nu heb ben ik best tevreden mee en ik werk in een hoog tempo door. Met de rechtenstudie doe ik een soort inhaalslag door op fulltime niveau te studeren (ik ben nu bezig met de afronding van mijn propedeuse, die ik dan binnen 1 jaar heb gehaald), na de zomer begin ik met mijn afstudeeronderzoek voor mijn HBO en ga ik hopelijk vanaf februari nog een afsluitende stage lopen.


Waarom sport?
Naast studie ben ik ook aan het sporten, ik begon daarmee bij wijze van goede voornemen. Heel trouw op 1 januari 's ochtends mijn eerste hardlooprondje gedaan. Nu, dik een half jaar verder ben ik 3x per week aan het hardlopen (5-10 km per keer en een snelheid van ongeveer 10-11 km/h). Sinds een paar weken fiets ik op mijn ATB afstanden van rond de 20km op de overige dagen. Sport is dus een groeiende tak in mijn leven geworden; zelfs zo erg dat ik nu met enthousiaste oogjes kijk naar de triathlon! Dat wordt hard werken, heel hard! Maar wie weet gaat het lukken om volgend jaar te debuteren in de 1/8 triathlon!


Ik heb geen idee hoe lang ik hierin actief blijf, zo lang ik het leuk vind zal ik regelmatig (of minder regelmatig als ik het heel druk heb) berichtjes plaatsen. Hopelijk heb je plezier met het lezen van mijn babbeltjes en anders zal mijn eerder gegeven tip vast goed van pas komen ;)